ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» пропонує вам 25 березня 2025 року на платформі zoom о 10.00 годині
вебінар за напрямком «Мікробіологічний контроль харчової продукції»
ТЕМА: «Державне регулювання безпечності харчових продуктів. Актуальні питання мікробіологічного контролю харчових продуктів»
ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» пропонує вам 25 березня 2025 року на платформі zoom о 10.00 годині
вебінар за напрямком «Мікробіологічний контроль харчової продукції»
ТЕМА: «Державне регулювання безпечності харчових продуктів. Актуальні питання мікробіологічного контролю харчових продуктів»
ПРОГРАМА
(основні питання)
Перший блок
І. Мікробіологічний контроль в харчуванні: стандарти, моніторинг та відповідальність.
1. Міжнародні та національні стандарти в сфері мікробіологічного контролю.
2. Забезпечення лабораторного контролю відповідно до національних стандартів (ДСТУ) та технічних умов.
3. Основні нормативи мікробіологічного контролю харчових продуктів.4. Виробничий та державний мікробіологічний моніторинг.
Відповіді на питання
Доповідач: Олег РУБАН – кандидат медичних наук
Другий блок
ІІ. Санітарно-мікробіологічні показники у харчовому ланцюзі.
1. Види збудників на підприємстві. Ризики забруднення сировини та готових харчових продуктів (токсикоінфекції, токсикози): перелік санітарно-мікробіологічних показників у харчових продуктах; термінологія та визначення; загальні вимоги.
2. Нормативи безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками.
3. Вплив температурного режиму на показники безпеки та якості під час зберігання харчових продуктів: процеси, які протікають при зберіганні харчових продуктів. Дотримання температурного режиму зберігання продукції: наслідки його порушення.
4. Відповідальність оператора ринку відповідно до законодавства.5. Вимоги щодо відбору зразків харчових продуктів для мікробіологічних досліджень. 6. Законодавчі та нормативні вимоги України щодо лабораторного контролю. Періодичність відбору зразків для мікробіологічних досліджень.
Відповіді на питання
Доповідачка: Алла Кіт – кандидат ветеринарних наук, менеджер систем якості ТОВ «Імперово Фудз Інтернешнл».
Третій блок
ІІІ. Підходи та складові випробувань харчового ланцюга за санітарно-мікробіологічними критеріями. Актуальні нормативні документи щодо випробувань харчових продуктів.
1. Наказ МОЗ України «Про затвердження Мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» № 548 від 19.07.2012р.: складові та типи мікробіологічних критерій, показники безпеки харчових продуктів під час технологічного процесу та обігу.
2. Періодичність та методи відбору зразків для мікробіологічних досліджень відповідно до Наказу МОЗ України № 548 від 19.07.2012.
3. Мікробіологічний контроль довкілля харчового ланцюга: поверхні, повітря.
4. Сучасні вимоги та практичні аспекти щодо відбору зразків води питної, яка використовується у технологічному процесі та/або є інгредієнтом харчового продукту, для мікробіологічного аналізу води. Чинна нормативна база та міжнародні стандарти, які передбачають гігієнічні вимоги до води питної.
Відповіді на питання
Доповідачка: Оксана Тімченко – кандидат ветеринарних наук, завідувачка бактеріологічного відділу, лікар ветеринарної медицини Одеської державної регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ
За участь у заході сплачується внесок у розмірі 3 633,72 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ).
Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.
Заявку направляти:
Тел. (044) 423-04-26 e-mail:
Початок роботи: 10:00 год.
Орієнтований час закінчення: 13:30 год.
Після закінчення кожної доповіді будуть надаватися відповіді на індивідуальні запитання по темі доповіді.
Після проведення вебінару учасникам надсилаються презентації.
Вебінар відбудеться за умови наявності у замовника доступу до мережі інтернет на платформі ZOOM та необхідних пристроїв: мікрофону та веб-камери.
Учасники, що будуть приймати участь у вебінарі, отримують іменне свідоцтво