Select your language

ЗАПРОШЕННЯ НА СЕМІНАР

Шановні колеги!

21 вересня 2017 року ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» запрошує Вас і Ваших партнерів взяти участь у науково-практичному семінарі «ЗАКОНОДАВЧІ ВИМОГИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ. НАБОРИ: ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ - ІГРАШКА. ПРАВИЛА МАРКУВАННЯ. ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ НА СУЧАСНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ».

Будуть розглянуті наступні питання:

Законодавчі вимоги щодо організації виробництва харчової продукції:

  • Виконання операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів (НАССР), гігієнічні вимоги до виробництва;
  • Що являється доказовою базою впровадження НАССР на виробництві?
  • Чи обов’язково проводити сертифікацію системи?
  • Державний контроль НАССР із застосуванням чек-листів;
  • Які нормативні документи діють на систему НАССР?
  • Вимоги до перехресного забруднення. Боротьба зі шкідниками;
  • Вимоги стандарту ISO/TS 22002. Програми передумови;
  • Планування перевірки підготовленості до надзвичайних ситуацій та реагування на них;
  • Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку;
  • Вимоги до простежуваності продукції у відповідності з вимогами Регламенту Євросоюза  №178/2002/ЕС та  рекомендаціями  ISO 22005;
  • Відповідальність за невиконання обов’язків операторами ринку щодо впровадження на виробництві НАССР;
  • Установлення операційних програм - передумов (ОПП) та плану НАССР. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.

Практичне застосування: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.

Закони України:

  • «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
  • «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
  • «Про електронні документи та електронний  документообіг»;
  • «Про стандартизацию»;
  • «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Розроблення та поставлення продукції на виробництво:

  • Розроблений проект національного стандарту щодо поставлення продукції на виробництво;
  • Необхідність дотримання процедур поставлення продукції на виробництво, основні етапи розроблення нових видів продукції;
  • Види технологічних інструкцій. Правила розроблення, оформлення та зміст технологічних інструкцій, рецептур.

Санітарне законодавство, яке слід брати до уваги при встановлені параметрів безпечності продукції

  • Втрата чинності актів санітарного законодавства. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 №94-р. Що робити?

Діяльність вимірювальних лабораторій в умовах нового законодавства.

Електронний документообіг на виробництві.

  • Можливість ведення документації в електронній формі.

Формування харчових наборів, комплектів із харчових продуктів та нехарчових товарів. 

  • Правила маркування харчових наборів, наборів із харчових продуктів та промислових товарів (комплекти з іграшкою, сюрпризом тощо);
  • Що необхідно знати про маркування харчових продуктів;
  • Реклама харчових продуктів, їх оформлення, розміщення для продажу;
  • Способи позначення допустимих відхилень від кількості продукції. Чи достатньо зазначати на маркуванні лише один із способів? Вимоги до продукції, що позначена знаком «е»;
  • Вимоги до кількості фасованого товару в упаковках, що зазначені у національних стандартах: ДСТУ OIML R 79:2012, ДСТУ OIML R 87:2012.

Доповідачі:

Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення;

Бірюкова Ганна Анатоліївна - начальник сектору науково-технічного відділу оцінки виробництва та перспективного розвитку;

Кузьменко Людмила Олексіївна - начальник науково-технічного відділу споживчої експертизи ДП «Укрметртестстандарт».

УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ

За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі  1 440,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді (презентації), консультації, методичні документи.

Для участі у семінарі необхідно заповнити заявку та надіслати її факсом або електронною поштою.

Програма семінару та заявка

Семінар буде проводитися за адресою:

м. Київ, вул. Метрологічна, 4, 4 поверх, актовий зал.

Довідки та приймання заявок:

телефон/факс (044) 423-04-26  або електронною поштою This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. та e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Початок роботи семінару: 10:00 год. Закінчення семінару (планується): 15:00 год. Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники акту здачі-приймання послуг та два примірники договору, оформлені стороною Замовника.