Select your language

Семінар орієнтований на фахівців мікробіологічних підприємств; фахівців із стандартизації, метрології, якості; керівників випробувальних лабораторій,  розробників документації та інших зацікавлених осіб.
 
Будуть розглянуті наступні питання: 
- Актуальні питання мікробіологічного контролю харчових продуктів:
- Перелік санітарно-мікробіологічних показників у харчових продуктах; термінологія та визначення, загальні вимоги;
- Нормативи безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками - контроль за чотирма групами мікроорганізмів: санітарно-показові, до яких відносять мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми (МАФАМ) і бактерії групи кишкових паличок (БГКП), в тому числі Е. coli; потенційно-патогенні мікроорганізми, до групи яких входять S. aureus, бактерії роду Proteus, В. cereus і сульфітредукуючі клостридії; нормування та контроль патогенних мікроорганізмів -  сальмонела і L. monocytogenes; мікроорганізми псування - плісеневі гриби, дріжджі та молочнокислі мікроорганізми;
- Наказ МОЗ України «Про затвердження Мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів»: основні відмінності та пояснення актуальних питань роботи по документу;  
- Наказ МОЗ України «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини»;
- Наказ МОЗ України «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників  їх якості»;
- Наказ МОЗ України «Про затвердження Гігієнічних вимог до м’яса птиці та окремих показників його якості».
Відповіді на питання
- Увага! Новий закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»:
- Запровадження дієвої системи контролю безпечності харчової продукції;
- Організація державного контролю харчових продуктів, кормів та тварин представниками єдиного контролюючого органу - Держпродспоживслужби. Здійснення перевірок оператора потужностей без попередження. Спрощена процедура отримання дозволу на позапланову перевірку;
- Загальні вимоги до здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів;
- Документи, з якими повинні згідно з Законом, супроводжуватися харчові продукти, які ввозяться на митну територію України. Вимоги до оформлення документів;
- Чіткість та однозначність у визначені відповідальності операторів ринку за порушення Закону та інших законодавчих актів України.
Відповіді на питання
- Розроблення та поставлення продукції на виробництво
- Необхідність дотримання процедур поставлення продукції на виробництво, основні етапи розроблення нових видів продукції;
- Види технологічних інструкцій. Правила розроблення, оформлення та зміст технологічних інструкцій, рецептур.
- Поживна та енергетична цінність харчових продуктів
- Порядок визначення поживної та енергетичної цінності харчових продуктів; 
- Інформування споживачів у маркуванні про поживні властивості продукту та його енергетичну цінність; 
- Європейськи вимоги до надання інформації про поживні властивості продуктів згідно з вимогами Регламенту (EU) №1169/2011 Європейського парламенту і Ради. Представлення інформації на маркуванні.
- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
- Нові обов’язки операторів ринку при введенні в обіг харчової продукції;
- Відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства у сфері обігу харчових продуктів.
- Закон України «Про стандартизацію»
- Національний орган стандартизації, його функції та повноваження; 
- Добровільне застосування стандартів як запорука високого рівня відповідальності виробника;
- Технічні умови України. Особливості їх застосування на сучасному виробництві. 
- Питання, пов’язані з прийняттям Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314-VII
-  Повірка та калібрування засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації;
- Перелік категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці. Міжповірочні інтервали законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки;
- Права та обов’язки державних інспекторів з метрологічного нагляду;  
- Відповідальність за порушення законодавства про метрологію та метрологічну діяльність. 
- Діяльність вимірювальних лабораторій в умовах нового законодавства
- Порядок проведення оцінювання та визнання вимірювальних можливостей вимірювальних лабораторій;
- Які документи можна отримати після проведення оцінювання лабораторій в 
ДП «Укрметртестстандарт»?
Доповідачі: фахівці ДП «Укрметртестстандарт», ДУ «Інститут громадського здоров’я імені О.М. Марзєєва НАМН України».
 
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 1 440,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді (презентації), консультації, методичні документи.
 
 
 Для участі у семінарі необхідно заповнити заявку та надіслати її факсом або електронною поштою.
 
 
Семінар буде проводитися за адресою:
03143, м. Київ, вул. Метрологічна, 4, Актова зала
Довідки та приймання заявок за телефоном/факсом (044) 423-04-26  або електронною поштою This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. та e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.