ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» пропонує вам 13 травня 2021 на платформі zoom о 10.00 годині вебінар, який буде проходити у форматі «живого» спілкування
ТЕМА: «Маркування - путівник для споживачів в світі харчових продуктів. Розгляд практичних питань. Презентація прикладів маркування».
На вебінарі будуть розглянуті питання, які надходили на адресу ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», а також питання, які будуть направлені на e-mail:
Назва теми, питання для розгляду:
Основний принцип маркування: не вводити в оману споживачів.
Результат: споживач отримує правдиву інформацію і робить свідомий вибір.
- Що вважається оманою споживачів? Приклади маркування харчових продуктів.
- Хто вважається відповідальним за надання інформації на маркуванні?
- Спосіб розміщення та представлення харчових продуктів для реалізації.
Термін придатності харчових продуктів:
- Яким чином на маркуванні харчових продуктів зазначається інформація про їх термін придатності?
- Як діяти споживачам після спливу терміну придатності харчових продуктів?
- Нанесення на маркування харчової продукції декілька строків придатності та умов зберігання. По законодавству повинна бути вказана інформація про дату «вжити до». Як виконати норму Закону, при цьому не ввести в оману споживачів?
Малюнки на маркуванні харчових продуктів.
- Позначка, яка імітує сировинні компоненти під час маркування харчових продуктів. Приклади маркування з нанесеними позначками (малюнками).
- Чи визначена на законодавчому рівні кількість інгредієнта, малюнок якого наноситься на маркування.
Написи на маркуванні:
- «Натуральний» продукт. Чи встановлені критерії щодо віднесення харчових продуктів до натуральних?
- «Новинка», «Домашній» тощо. Чи доцільно зазначати таку інформацію на маркуванні харчового продукту?
- Наказ МОЗ України «Про затвердження Вимог до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров'я харчових продуктів» від 15.05.2020 № 1145.
- Твердження, яких немає у Наказі. Чи можна зазначати їх на маркуванні харчових продуктів? Приклади маркування такої продукції.
- Система державного контролю безпечності харчових продуктів. Коротко про основне.
- Заходи державного контролю: планові (аудити, інспектування), позапланові.
Презентація.
Питання – відповіді.
Доповідач: Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення.
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ
За участь у заході сплачується внесок у розмірі 1 665,00 грн. за одного слухача (з урахування ПДВ).
Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.
Заявку направляти:
Тел./факс 423-04-26, e-mail:
Онлайн тренінг відбудеться при наявності у замовника доступу до мережі інтернет на платформі ZOOM та необхідних пристроїв: мікрофону, веб-камери.
Учасники, що будуть приймати участь у вебінарі, отримують іменне свідоцтво.