ШАНОВНІ КОЛЕГИ !
24.02.2021 на платформі zoom о 10.00 годині
Цільова аудиторія:
- виробники харчових продуктів
- фахівці із стандартизації, якості, технологи
- керівники випробувальних лабораторій
ТЕМА вебінару: Новини законодавства та актуальні питання для підприємств харчової галузі.
ПРОГРАМА: Маркування харчової продукції. На які законопроекти слід звернути увагу. Практичний майстер-клас з маркування на конкретному прикладі.
Частина ІІІ
Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Питання - відповіді:
- Виробники м’ясних продуктів, м’ясних напівфабрикатів та рибних продуктів. Зверніть увагу на норму Закону! Назва м’ясних та рибних продуктів повинна включати інформацію про наявність доданої води, якщо вона становить більше 5 %.
- Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива тощо. Які нормативно-правові акти, нормативні документи слід враховувати при маркуванні алкогольних напоїв.
Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" від 20.09.2019 № 124-IX набрав чинності 16.10.2020. - «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація, яка повинна бути наведена у цій зоні.
- Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI) з використанням літер українського алфавіту.
Наказ Мінекономіки 20.06.2020 № 1176 «Про внесення зміни до пункту 1 Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин» набрав чинності 17.07.2020. - Увага! Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти (реєстр. № 3516 від 20.05.2020), метою якого є упорядкування сфери маркування і реалізації харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти.
- Наказ МОЗ України «Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів» від16.07.2020 № 1613 набрав чинності 02.10.2020. Допустимі відхилення поживної цінності відповідно до Наказу.
Правила округлення величин енергетичної цінності та поживних речовин при маркуванні харчових продуктів.
Вміст трансжирних кислот у харчових продуктах згідно нових вимог. - Наказ МОЗ України «Про затвердження Вимог до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів» від 15.05.2020 № 1145.
Увага! Забороняється використовувати твердження про користь для здоров’я, які не містяться у Наказі.
А також звертаємо увагу:
УВЕДЕНО ВПЕРШЕ зі скасуванням в Україні ГОСТ 24297-97 нормативний документ, який чинний від 01.01.2021 ДСТУ 9027:2020 «Системи управління якістю. Настанови щодо вхідного контролю продукції». - Практичний майстер-клас з маркування на конкретному прикладі.
- Відповіді на питання
Доповідач: Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ
За участь у заході сплачується внесок у розмірі 1 470,00 грн. за одного слухача (з урахування ПДВ).
Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.
Заявка
Учасники, що будуть приймати участь у заході, отримують індивідуальне свідоцтво.
Заявку направляти:
Тел./факс 423-04-26, e-mail:
Онлайн тренінг відбудеться при наявності у замовника доступу до мережі інтернет на платформі ZOOM та необхідних пристроїв: мікрофону, веб-камери.