Select your language

Шановні колеги!

ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» 12 грудня 2019 року проводить ПІДСУМКОВИЙ науково - практичний семінар, в основу якого покладені актуальні питання на сьогоднішній день. «Державний нагляд і контроль підприємств, які виробляють харчову продукцію. Основні законодавчі зміни у сфері метрології. Маркування: для виробника - спосіб представлення продукту». 
Доповідачі: фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини (Держпродспоживслужба) та ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

Семінар орієнтований на:

  • відповідальних фахівців з контролю якості продукції;
  • працівників випробувальних та вимірювальних лабораторій;
  • інших зацікавлених осіб.

На семінарі будуть розглядатися наступні питання:

  • ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА. Діяльність Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
    - Закон України «Про держаний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Державний нагляд і контроль харчових продуктів.
    - Ефективність державного контролю під час виробництва харчових продуктів;
    - Перевірки без попередження - право державних інспекторів;
    - Мета проведення державного моніторингу - визначення пріоритетних напрямів державної політики у сфері харчових продуктів;
    - Здійснення державного контролю у формі інспектування та аудиту. В чому різниця проведення цих заходів?
    - Типові порушення (за даними органу державного нагляду). Питання, які виникають під час інспектування;
    - Відповідальність за порушення вимог законодавства про харчові продукти. Останні зміни.
    Відповіді на питання

  • Реалізація закону України «Про стандартизацію».
    - Приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики;
    - Скасовані ГОСТи, які суб’єкт господарювання використовує у роботі. Що робити? Шляхи вирішення проблемних питань;
    - Єдиний національний орган стандартизації;
    - Правила розроблення, узгодження та прийняття нормативних документів згідно з Законом України «Про стандартизацію»;
    - Переваги стандартизації. У чому існує зацікавленість фахівців підприємств у вирішенні питань, пов’язаних із стандартизацією?
    - Добровільне застосування стандартів як запорука високого рівня відповідальності виробника;
    - Технічні умови України. Особливості їх застосування на сучасному виробництві;
    - Перевірка та перегляд технічних умов: необхідність та доцільність регулярної перевірки технічних умов.
    Відповіді на питання

  • Основні законодавчі зміни у сфері метрології, впроваджені у 2019 році. Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність»:
    - Нормативно-правові акти з метрології;
    - Перелік категорій та міжповірочні інтервали законодавчо регульованих ЗВТ;
    - Важливі зміни до Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки;
    - Зникнення поняття «повірка засобів вимірювальної техніки на добровільних засадах» з законодавчого поля;
    - Типове Положення про метрологічні служби підприємств та організацій, які виконують роботи у сфері законодавчо регульованої метрології.
    - Функції, права та обов’язки осіб, відповідальних за забезпечення єдності вимірювань;
    - Метрологічний нагляд та його види;
    - Права та обов’язки інспекторів з метрологічного нагляду;
    - Уніфіковані форми актів за результатами проведення перевірок.
    Відповіді на питання

  • МАРКУВАННЯ:
    для виробника - спосіб представлення продукту;
    для споживача - путівник при виборі продукту.
    - Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На що слід звернути увагу. Питання, що виникають при розробленні нового маркування.
    - Вимоги до формування назви харчового продукту;
    - Способи позначення допустимих відхилень від кількості продукції. Чи обов’язково позначати на пакуванні знак відповідності «е»? Вимоги до продукції, що позначена знаком відповідності «е»;
    - Вимоги до марковання та вимоги до кількості фасованого товару в упаковках, що зазначені у національних стандартах: ДСТУ OIML R 79:2017, ДСТУ OIML R 87:2017.
    - Практичні приклади маркування харчової продукції.
    - Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива повинно здійснюватись з урахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;
    - «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні;
    - Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі;
    - Позначення на маркуванні харчових добавок;
    - Позначення на маркуванні місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт;
    - Відповідальність за порушення вимог щодо маркування. На що рекомендуємо звернути увагу. За надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації передбачена відповідальність;
    - Типові порушення щодо маркування суб’єктами господарювання.
    Відповіді на питання

Кожному учаснику після закінчення будуть вручені свідоцтва.

УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ:
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 2 577,00 грн. за одного учасника, (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді (презентації), консультації, методичні документи.
Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.

Місце проведення семінару:
м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.

Заявка

Заявку на участь у семінарі направляти за адресою:
ДП «Укрметртестстандарт» 03115, м. Київ, вул. Краснова, 7/1, кім. 108,
тел./факс (044) 423-04-26,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Початок роботи семінару: 10:00 год.
Закінчення семінару (орієнтовне): 15:30 год.

Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники акту здачі-приймання послуг та два примірники договору, оформлені стороною Замовника.