21 лютого 2019 року на базі ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» відбувся семінар для центрів стандартизації України на тему: «Новини законодавства та актуальні питання. Інформація щодо маркування харчової продукції згідно з новим законодавством. Технічні умови України. Метрологічні вимоги до фасованих продуктів».
У ході семінару було розглянуто наступні питання:
- Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На що слід звертати увагу при нанесенні інформації про продукт на маркування. Відмінності та доповнення до чинних вимог;
- Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
- Закон України «Про стандартизацію»: приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики;
- Поставлення продукції на виробництво. Плюси проведення такої роботи на підприємстві;
- Технічні умови України. Необхідність їх застосування на сучасному виробництві;
- Метрологічні вимоги до фасованих продуктів.