Шановні колеги!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» 09-10 квітня 2019 року проводить науково-практичний семінар: «Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з ISO 22000:2018. Ризик-орієнтований менеджмент. Внутрішні аудити систем управління. Національні та міжнародні вимоги до систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP)».
У ході семінару будуть розглядатися наступні питання:
1-й день
- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР.
- Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» 18 травня 2017 року № 2042-VIII.
Відповіді на питання.
- Вимоги Європейського законодавства стосовно систем НАССР. Вимоги деяких стандартів ЕС стосовно систем НАССР.
- Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами ISO 22000:2018. Основні відмінності (початок).
- Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами ISO 22000:2018. Основні відмінності (закінчення).
- Програми-передумови згідно з вимогами стандарту ISO/TS 22002-1:2009 (E).
Практичне заняття: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
- Аналізування небезпечних чинників та розподілення заходів керування. Підтвердження комбінацій заходів керування.
Практичне заняття: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
- Установлення операційних програм – передумов (ОПП) та плану НАССР. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
- Діяльність з верифікації та валідації. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
2-й день
- Система простежуваності. Побудова системи простежуваності відповідно до вимог Регламенту Євросоюзу №178/2002/ЄС та рекомендацій ISO 22005.
- Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів (початок).
Практичне заняття: Перевірка результативності системи простежуваності.
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту.
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту. Вимоги до внутрішнього аудитора (освіта, психологічні вимоги та ін.) (продовження).
Практичне заняття: розроблення програми аудиту, графіку аудиту, складання плану аудиту, розроблення чек-листів, реєстрація невідповідностей, складання звітів.
- Дії стосовно ризиків і можливостей. Огляд вимог ДСТУ ISO 31000:2014 «Менеджмент ризиків. Принципи та керівні вказівки» Огляд основних методів оцінювання ризику згідно з ДСТУ ISO/ІЕС 31010:2013.
Практичні заняття. Відповіді на запитання.
- Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
Практичне заняття: перевірка результативності системи вилучення/відкликання продукції з ринку.
Відповіді на питання. Тестування. Вручення свідоцтв.
СПОДІВАЄМОСЬ НА ВАГОМІ РЕЗУЛЬТАТИ СЕМІНАРУ!
На семінарі з доповідями виступатимуть провідні фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»: Бірюкова Ганна Анатоліївна, Портна Наталія Володимирівна, Сєргєєв Володимир Юрійович.
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 4 527,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ).
Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.
Місце проведення: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.
Заявку на участь у семінарі направляти:
тел./факс (044) 423-04-26,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ;
Початок роботи семінару (перший та другий день): 09:00 год.
Орієнтований час закінчення семінару (перший та другий день): 18:00 год.
Реєстрація учасників семінару з 08:30 год.
Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники акту здачі-приймання послуг та два примірники договору оформлені стороною Замовника.