Select your language

Шановні колеги!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» 09-10 квітня 2019 року проводить науково-практичний семінар: «Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з ISO 22000:2018. Ризик-орієнтований менеджмент. Внутрішні аудити систем управління. Національні та міжнародні вимоги до систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP)».
У ході семінару будуть розглядатися наступні питання:
 
1-й день
  • Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР. 
  • Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» 18 травня 2017 року № 2042-VIII.  
Відповіді на питання.
  • Вимоги Європейського законодавства стосовно систем НАССР. Вимоги деяких стандартів ЕС стосовно систем НАССР.
  • Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами  ISO 22000:2018. Основні відмінності (початок).
  • Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами  ISO 22000:2018. Основні відмінності (закінчення).
  • Програми-передумови згідно з вимогами стандарту ISO/TS 22002-1:2009 (E).
Практичне заняття: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
  • Аналізування небезпечних чинників та розподілення заходів керування. Підтвердження комбінацій заходів керування. 
Практичне заняття: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
  • Установлення операційних програм – передумов (ОПП) та плану НАССР. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
  • Діяльність  з верифікації та валідації. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
2-й день
  • Система простежуваності. Побудова системи простежуваності відповідно до вимог Регламенту Євросоюзу №178/2002/ЄС та рекомендацій ISO 22005. 
  • Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів (початок).
Практичне заняття: Перевірка результативності системи простежуваності.
  • Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту.
  • Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту.  Вимоги до внутрішнього аудитора (освіта, психологічні вимоги та ін.) (продовження).
Практичне заняття: розроблення програми аудиту, графіку аудиту, складання плану аудиту, розроблення чек-листів, реєстрація невідповідностей, складання звітів.
  • Дії стосовно ризиків і можливостей. Огляд вимог ДСТУ ISO 31000:2014 «Менеджмент ризиків. Принципи та керівні вказівки» Огляд основних методів оцінювання ризику згідно з ДСТУ ISO/ІЕС 31010:2013.

Практичні заняття.  Відповіді на запитання.

  • Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
Практичне заняття: перевірка результативності системи вилучення/відкликання продукції з ринку.
Відповіді на питання. Тестування. Вручення свідоцтв.
 
СПОДІВАЄМОСЬ НА ВАГОМІ РЕЗУЛЬТАТИ СЕМІНАРУ!
 
На семінарі з доповідями виступатимуть провідні фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»: Бірюкова Ганна Анатоліївна, Портна Наталія Володимирівна, Сєргєєв Володимир Юрійович.
 
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ 
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 4 527,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ). 
Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.
Місце проведення: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.
Заявку на участь у семінарі направляти: 
тел./факс   (044) 423-04-26, 
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;       
Початок роботи семінару (перший та другий день): 09:00 год.
Орієнтований час закінчення семінару (перший та другий день): 18:00 год.
Реєстрація учасників семінару з 08:30 год.
Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники акту здачі-приймання послуг та два примірники договору оформлені стороною Замовника.