ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» проводить 23-24 жовтня 2018 року підвищення технічної компетентності та ділових якостей фахівців підприємств харчової галузі
ТЕМА: «Планування та проведення внутрішніх аудитів системи управління безпечністю харчових продуктів на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2007»
Курс 1
Будуть розглядатися питання переходу на нову версію стандарту ISO 22000
Назва теми, питання для розгляду:
- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.03.2017 №2042-VIII.
- Вимоги Європейського законодавства стосовно систем НАССР. Вимоги деяких стандартів ЕС стосовно систем НАССР.
- Програми-передумови згідно з вимогами стандарту ISO/TS 22002-1:2009 (E).
Практичне заняття: Критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
- Аналізування небезпечних чинників та розподілення заходів керування. Підтвердження комбінацій заходів керування.
Практичне заняття: Критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
- Установлення операційних програм – передумов (ОПП) та плану НАССР. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
- Діяльність з верифікації та валідації. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
- Система простежуваності. Побудова системи простежуваності відповідно до вимог Регламенту Євросоюзу №178/2002/ЄС та рекомендацій ДСТУ ISO 22005.
- Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів (початок).
Практичне заняття: Перевірка результативності системи простежуваності.
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту.
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту. Вимоги до внутрішнього аудитора (освіта, психологічні вимоги та ін.) (продовження).
Практичне заняття: Розроблення програми аудиту, графіку аудиту, складання плану аудиту, розроблення чек-листів, реєстрація невідповідностей, складання звітів.
- Основні засади та ключові елементи системного управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ ISO 22000:2007. Загальні вимоги до СУБХП. Вимоги до документації. Відповідальність керівництва. Інформування. Аналізування з боку керівництва. Керування ресурсами. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
- Планування перевірки підготовленості до надзвичайних ситуацій та реагування на них. Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
Практичне заняття: Перевірка результативності системи вилучення/відкликання продукції з ринку.
Перевірка засвоєння матеріалу, відповіді на питання.
Вручення учасникам іменних свідоцтв.
Підвищення технічної компетентності проводять провідні фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ:
За участь у заході сплачується внесок у розмірі 3 720,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ).
Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.
ЗАЯВКА на участь у заході.
Місце проведення: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.
Заявку направляти:
Тел./факс 423-04-26, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Початок роботи (перший день): 09:00 год.
Орієнтований час закінчення (перший день): 16:30 год.
Початок роботи (другий день): 09:00 год.
Орієнтований час закінчення (другий день): 16:30 год.
Під час реєстрації учасникам заходу при собі необхідно мати два примірники договору та два примірники акту здачі-приймання послуг оформлені стороною Замовника.