Шановні колеги!
ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» 28 березня 2019 року проводить семінар на тему: «Актуальні питання для підприємств харчової галузі. Маркування харчових продуктів згідно з новим Законом. Порівняльний аналіз нормативно-правових актів з питань маркування харчової продукції. Практичний майстер-клас з маркування».   
На семінарі будуть розглядатися наступні питання:
  • Актуальні питання щодо випробувань харчових продуктів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами  на вміст окремих забруднюючих речовин та окремих показників якості:
    - Пропозиції Випробувальної служби ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» щодо проведення випробувань харчових продуктів та виробів, що контактують з харчовими продуктами за параметрами безпечності;
    - Методи контролю забруднюючих речовин відповідно до санітарних норм;
    - Визначення калорійності та поживної цінності харчових продуктів у відповідності до нових вимог законодавства України;
    - Необхідність визначення продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
  • Закон України «Про стандартизацію»: приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики. Скасовані ГОСТи, які суб’єкт господарювання використовує у роботі. Що робити? Шляхи вирішення проблемних питань.
  • Поставлення продукції на виробництво. Плюси проведення такої роботи на підприємстві.
    - ДСТУ 3946:2018 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів».
  • Увага! В Україні запрацював державний контроль безпечності та якості харчових продуктів.
    Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»:
    - Постанова КМУ від 31.10.2018 р. №896 відповідно до якої розроблений щорічний план державного контролю. Бальна система визначення ступеня ризику. Періодичність здійснення планового заходу з урахуванням суми нарахованих балів.
    - Принципи та вимоги до здійснення державного контролю.
    - Державний контроль в Україні: інспектування та аудит операторів ринку. В чому різниця заходів державного контролю? На що слід звернути увагу при здійсненні заходів. Методичні рекомендації фіксування здійснення заходу державного нагляду (пілотний проект).
  • Порівняльний аналіз нормативно-правових актів з питань маркування харчових продуктів. Увага! З 06.08.2019 вводиться в дію Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
    - Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива повинно здійснюватись з урахуванням вимог Закону України  «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;
    - «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні;
    - Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI) з використанням літер українського алфавіту;
    - Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі;
    - Відповідальність за порушення вимог щодо маркування. На що рекомендуємо звернути увагу. За надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації передбачена відповідальність. 
  • Практичний майстер-клас з маркування харчових продуктів.
Вручення свідоцтв.
 
Доповідачі:
Фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»: Бесараб Тетяна Василівна, Кузьменко Людмила Олексіївна, Шатаєва Тетяна Олександрівна.
 
УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ:
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 2 277,00 грн. за одного учасника, (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді, консультації, методичні матеріали.
Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.
 
Місце проведення семінару: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.
 
 
Заявку на участь у семінарі направляти: 
тел./факс   (044) 423-04-26, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;       
Початок роботи семінару: 10:00 год. Закінчення семінару (планується): 15:30 год.
Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники договору, два примірники акту здачі-приймання послуг, оформлені стороною Замовника.