ЗАПРОШЕННЯ НА СЕМІНАР
Шановні колеги!
21 вересня 2017 року ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» запрошує Вас і Ваших партнерів взяти участь у науково-практичному семінарі «ЗАКОНОДАВЧІ ВИМОГИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ. НАБОРИ: ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ - ІГРАШКА. ПРАВИЛА МАРКУВАННЯ. ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ НА СУЧАСНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ».
Будуть розглянуті наступні питання:
Законодавчі вимоги щодо організації виробництва харчової продукції:
- Виконання операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів (НАССР), гігієнічні вимоги до виробництва;
- Що являється доказовою базою впровадження НАССР на виробництві?
- Чи обов’язково проводити сертифікацію системи?
- Державний контроль НАССР із застосуванням чек-листів;
- Які нормативні документи діють на систему НАССР?
- Вимоги до перехресного забруднення. Боротьба зі шкідниками;
- Вимоги стандарту ISO/TS 22002. Програми передумови;
- Планування перевірки підготовленості до надзвичайних ситуацій та реагування на них;
- Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку;
- Вимоги до простежуваності продукції у відповідності з вимогами Регламенту Євросоюза №178/2002/ЕС та рекомендаціями ISO 22005;
- Відповідальність за невиконання обов’язків операторами ринку щодо впровадження на виробництві НАССР;
- Установлення операційних програм - передумов (ОПП) та плану НАССР. Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.
Практичне застосування: критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту.
Закони України:
- «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
- «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- «Про електронні документи та електронний документообіг»;
- «Про стандартизацию»;
- «Про метрологію та метрологічну діяльність».
Розроблення та поставлення продукції на виробництво:
- Розроблений проект національного стандарту щодо поставлення продукції на виробництво;
- Необхідність дотримання процедур поставлення продукції на виробництво, основні етапи розроблення нових видів продукції;
- Види технологічних інструкцій. Правила розроблення, оформлення та зміст технологічних інструкцій, рецептур.
Санітарне законодавство, яке слід брати до уваги при встановлені параметрів безпечності продукції
- Втрата чинності актів санітарного законодавства. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 №94-р. Що робити?
Діяльність вимірювальних лабораторій в умовах нового законодавства.
Електронний документообіг на виробництві.
- Можливість ведення документації в електронній формі.
Формування харчових наборів, комплектів із харчових продуктів та нехарчових товарів.
- Правила маркування харчових наборів, наборів із харчових продуктів та промислових товарів (комплекти з іграшкою, сюрпризом тощо);
- Що необхідно знати про маркування харчових продуктів;
- Реклама харчових продуктів, їх оформлення, розміщення для продажу;
- Способи позначення допустимих відхилень від кількості продукції. Чи достатньо зазначати на маркуванні лише один із способів? Вимоги до продукції, що позначена знаком «е»;
- Вимоги до кількості фасованого товару в упаковках, що зазначені у національних стандартах: ДСТУ OIML R 79:2012, ДСТУ OIML R 87:2012.
Доповідачі:
Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення;
Бірюкова Ганна Анатоліївна - начальник сектору науково-технічного відділу оцінки виробництва та перспективного розвитку;
Кузьменко Людмила Олексіївна - начальник науково-технічного відділу споживчої експертизи ДП «Укрметртестстандарт».
УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ
За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 1 440,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді (презентації), консультації, методичні документи.
Для участі у семінарі необхідно заповнити заявку та надіслати її факсом або електронною поштою.
Семінар буде проводитися за адресою:
м. Київ, вул. Метрологічна, 4, 4 поверх, актовий зал.
Довідки та приймання заявок:
телефон/факс (044) 423-04-26 або електронною поштою
Початок роботи семінару: 10:00 год. Закінчення семінару (планується): 15:00 год. Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники акту здачі-приймання послуг та два примірники договору, оформлені стороною Замовника.