Выберите язык

ШАНОВНІ КОЛЕГИ !

ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» пропонує вам
25 липня 2022
на платформі zoom о 10.00 годині
вебінар, який буде проходити у форматі «живого» спілкування

ТЕМА: Маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану.

Розгляд практичних питань.

На вебінарі будуть розглянуті питання, які надходили на адресу ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», а також питання, які будуть направлені на  e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript. за 2-3 дні до початку вебінару за тематикою

Назва теми, питання для розгляду

Маркування продукції в умовах воєнного стану

Нормативно-правові акти, які враховуються при проведені маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану.

Заходи щодо забезпечення в умовах воєнного стану постачання імпортованих харчових продуктів.

Основний принцип маркування: не вводити в оману споживачів.
Результат: споживач отримує правдиву інформацію і робить свідомий вибір.

Що може вважатися оманою споживачів?

Спосіб розміщення та представлення харчових продуктів для реалізації.

Термін придатності харчових продуктів:

Яким чином на маркуванні харчових продуктів зазначається інформація про їх термін придатності?

Як діяти споживачам після спливу терміну придатності харчових продуктів?

Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива тощо.

Які нормативно-правові акти, нормативні документи слід враховувати при маркуванні алкогольних напоїв.

Допустимі відхилення поживної цінності. Правила округлення величин енергетичної цінності та поживних речовин при маркуванні харчових продуктів.

Вміст трансжирних кислот у харчових продуктах згідно нових вимог.

Малюнки на етикетках

Чи визначена на законодавчому рівні кількість інгредієнта, малюнок якого наноситься на маркування.

Написи на маркуванні:

«Натуральний» продукт. Чи встановлені критерії щодо віднесення харчових продуктів до натуральних? TECHNICAL SPECIFICATION ISO /TS 19657.

«Новинка», «Домашній» тощо. Чи доцільно зазначати таку інформацію на маркуванні харчового продукту?

Наказ МОЗ України «Про затвердження Вимог до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров'я харчових продуктів» від 15.05.2020 № 1145.

Твердження, яких немає у Наказі. Чи можна зазначати їх на маркуванні харчових продуктів?

Питання – відповіді.

Доповідач: Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»

УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ

За участь у заході сплачується внесок у розмірі 1 875,00 грн. за одного слухача (з урахування ПДВ).

Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.

Заявка

Заявку направляти:

Тел./факс (044) 423-04-26,  e-mail: 205@csm.kiev.ua        

Онлайн тренінг відбудеться при наявності у замовника доступу до мережі інтернет на платформі ZOOM та необхідних пристроїв: мікрофону, веб-камери.

Учасники, що будуть приймати участь у вебінарі, отримують іменне свідоцтво.