Выберите язык

ШАНОВНІ КОЛЕГИ !
22 грудня 2021 року на платформі zoom о 10.00 годині ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» пропонує вам ПІДСУМКОВИЙ в цьому році вебінар, який буде проходити у форматі «живого» спілкування
ТЕМА: «Європейський підхід до виробництва харчових продуктів - як життєва необхідність вистояти в сучасних умовах»
В основу вебінара покладені питання, що актуальні на сьогоднішній день, які надходили від суб’єктів господарювання, цікаві та підлягають обговоренню.

Запрошуються до участі:
• Власники та керівники підприємств;
• Фахівці, які впроваджують систему менеджменту харчової безпеки;
• Фахівці відділів контролю якості, технологи, начальники лабораторій;
• Керівники служби безпеки, юристи;
• Інші зацікавлені особи.
Питання, які будуть розглядатися на вебінарі:
Перший блок (регламент 1 год):
- Стандартизація систем НАССР в Україні та в світі. Порівняльні вимоги;
- Стандарти: ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі;
- ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів;
- ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування;
- ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство;
- ДСТУ ISO 22002-4:2019 Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Виробництво паковання для харчових продуктів;
- ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво паковання для харчових продуктів;
- ДСТУ ISO/TS 22002-5:2019 (ISO/TS 22002-5:2019, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 5. Транспортування та зберігання;
- ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин.
Відповіді на питання
Другий блок (регламент 1 год):
Реалізація одного із ключових Законів України «Про стандартизацію» на підприємствах.
- Стандартизація як важливий інструмент гарантування якості і безпечності продукції.
- Переваги стандартизації. У чому існує зацікавленість фахівців підприємств у вирішенні питань, пов’язаних із стандартизацією?
- Добровільне застосування стандартів як запорука високого рівня відповідальності виробника.
- Скасовані ГОСТи, які суб’єкт господарювання використовує у роботі. Що робити? Шляхи вирішення проблемних питань
- Чи обов’язкова наявність нормативного документу на продукцію. Які види нормативних документів існують.
- Право суб’єкта господарювання на добровільний вибір нормативного документа.
Відповіді на питання
Перерва (30 хв)
Третій блок (регламент 3 год):
Загальні правила та особливості маркування певних груп харчових продуктів:
- Інформація на пакуванні харчових продуктів: мінімальний розмір шрифту тексту, де і яка саме повинна бути зазначена інформація, графічні зображення або символи, що стосуються харчових продуктів;
- Мова маркування: можливість використання декілька мов, інформація на маркуванні, яка може бути зазначена іншими мовами;
- Позначення кількості продукції: одиниці вимірювання при наданні інформації про кількість харчового продукту. Яким чином та де саме на пакуванні повинна бути зазначена інформація;
- Прийнятий Наказ Мінекономіки щодо Переліку харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження;
- Зазначення інформації про енергетичну цінність з урахуванням вимог, вказаних у Наказі МОЗ України № 1613 від 16.07.2020;
- Твердження, які можуть бути вказані на маркуванні харчових продуктів відповідно до Наказу МОЗ України № 1145 від 15.05.2020. Умови застосування тверджень. Твердження, які забороняється використовувати;
- «Натуральний», «Природний» продукт. Чи встановлені критерії щодо віднесення харчових продуктів до натуральних? Доцільність зазначення такої інформації на маркуванні;
- Інформація про додані білки із зазначенням їх походження повинна бути зазначена у назві м’ясних продуктів, м’ясних напівфабрикатів та рибних продуктів;
- Що вважається оманою споживачів? Приклади маркування харчових продуктів;
- Хто вважається відповідальним за надання інформації на маркуванні?
- Термін придатності харчових продуктів:
- Яким чином на маркуванні харчових продуктів зазначається інформація про їх термін придатності?
- Як діяти споживачам після спливу терміну придатності харчових продуктів?
- Нанесення на маркування харчової продукції декілька строків придатності та умов зберігання. По законодавству повинна бути вказана інформація про дату «вжити до». Як виконати норму Закону, при цьому не ввести в оману споживачів?
Відповіді на питання
Доповідачі: фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»: Бірюкова Ганна Анатоліївна, Кузьменко Людмила Олексіївна, Бесараб Тетяна Василівна.
УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У ЗАХОДІ
За участь у заході сплачується внесок у розмірі 2 970,00 грн за одного слухача (з урахування ПДВ).
Договір та рахунок для оплати заходу, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки на участь у заході.

Заявка
Заявку направляти:
Тел./факс 423-04-26, e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.
Онлайн тренінг відбудеться при наявності у замовника доступу до мережі інтернет на платформі ZOOM та необхідних пристроїв: мікрофону, веб-камери.

Після закінчення заходу кожному учаснику видається іменне свідоцтво.