Выберите язык

ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» за участю представників Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та Групи компаній «Новатор» 22 квітня 2020 року проводить семінар для фахівців харчової галузі на тему: «Мікробіологічний контроль харчових продуктів. Охорона праці на виробництві. Діяльність вимірювальних лабораторій в сучасних умовах. Розгляд практичних питань з маркування харчової продукції».

На семінарі будуть розглянуті питання, які надходили на адресу ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», а також питання, які будуть направлені на e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript. до початку семінару за тематикою.

У ході семінару будуть розглядатися наступні питання:

  • Актуальні питання мікробіологічного контролю харчових продуктів:

- Санітарно-мікробіологічні показники у харчових продуктах; термінологія та визначення, загальні вимоги;

- Нормативи безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками - контроль за чотирма групами мікроорганізмів: санітарно-показові, до яких відносять мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми (МАФАМ) і бактерії групи кишкових паличок (БГКП), в тому числі Е. coli; потенційно-патогенні мікроорганізми, до групи яких входять S. aureus, бактерії роду Proteus, В. cereus і сульфітредукуючі клостридії; нормування та контроль патогенних мікроорганізмів - сальмонела і L. monocytogenes; мікроорганізми псування - плісеневі гриби, дріжджі та молочнокислі мікроорганізми;

- Вимоги до досліджень (випробувань) та відбору зразків харчових продуктів;

- Сучасні вимоги та практичні аспекти щодо правильного відбору проб для мікробіологічного аналізу води питної. Чинна нормативна база та міжнародні стандарти. Процедура та методи. Актуальні питання відхилень від діючих стандартів при відборі проб;

- Методики вимірювань та методики визначення вмісту (рівнів) забруднювачів та інших речовин хімічного, біологічного чи іншого походження в харчових продуктах та продовольчій сировині.

Відповіді на питання

Доповідач: спеціаліст ДНДІЛДВСЕ.

  • Діяльність вимірювальних лабораторій в сучасних умовах:

- Діяльність вимірювальних лабораторій, виходячи з вимог Закону України «Про метрологію і метрологічну діяльність», у якому відсутнє поняття «атестація лабораторії».

- Порядок проведення оцінювання та визнання вимірювальних можливостей вимірювальних лабораторій.

Відповіді на питання

Доповідач: Чижик Іван Володимирович - начальник науково-технічного відділу метрологічного забезпечення вимірювань та виробничих процесів ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

  • Порядок роботи з автоматизованою інформаційною системою реєстрації лабораторій, вимірювальні можливості які були визнані ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

Відповіді на питання

Доповідач: Кучма Єва Вікторівна – молодший науковий співробітник науково-технічного відділу метрологічного забезпечення вимірювань та виробничих процесів ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

  • Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Питання - відповіді:

- Як повинна формуватися назва харчового продукту?

- Мінімальний термін придатності, дата «вжити до». Як інформувати споживачів?

- Які продукти можуть бути використані після спливу мінімального терміну придатності?

- Обчислення строків придатності харчового продукту. Як правильно порахувати та зазначати на маркуванні?

- Щодо нанесення додаткових написів на маркуванні, наприклад: Зроблено в Україні; Дієтичний продукт; Використані тільки якісні інгредієнти тощо;

- Як інформувати споживача про відсутність або низький вміст глютену? Яких продуктів це стосується.

- Маркування алкогольних виробів. Що слід враховувати при нанесені інформації;

- Вимоги щодо маркування дієтичних добавок.

  • Проекти нормативно-правових актів, на які слід звернути увагу:

- Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів;

- Вимоги до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів;

Відповіді на питання

Доповідач: Бесараб Тетяна Василівна - начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ»

  • Законодавство у сфері охорони праці. Перспективи подальших змін.

- Зміни законодавчих актів у сфері охорони праці за 2019 рік. Новий порядок проведення розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;

- Основні зміни, яких має зазнати українське законодавство з питань охорони праці на підставі ризик-орієнтованого підходу. Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні;

- Міжнародний стандарт ISO 45001:2018.

Відповіді на питання

Доповідач: Роголь Галина Леонідівна - директор центру сертифікації Систем менеджменту Групи компаній «Новатор». Викладач вищої категорії, автор учбових стандартів, програм, навчальних посібників. Провідний аудитор AFNOR Groupe за стандартами ISO 9001, OHSAS 18001.

 

Після закінчення заходу кожному учаснику видається іменне свідоцтво.

УМОВИ ПРИЙНЯТТЯ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ

За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 2 577,00 грн. за одного учасника (з урахування ПДВ).

Договір та рахунок для оплати семінару, а також акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.

Місце проведення: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.

Заявка
 (doc.*)

Заявку на участь у семінарі направляти:

Тел./факс 423-04-26, e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.      

Початок роботи семінару: 09:30 год.

Орієнтований час закінчення семінару: 16:00 год.

Реєстрація учасників семінару з 09:00 год.

Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники договору та два примірники акту здачі-приймання послуг, оформлені стороною Замовника.