Выберите язык

5-6 листопада 2019 року на базі ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» відбувся науково – практичний семінар на тему “Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з ISO 22000:2018. Ризик-орієнтований менеджмент. Внутрішні аудити систем управління. Національні та міжнародні вимоги до систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP)”. 
Було розглянуто ряд питань:
- Закон України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР; 
- Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18 травня 2017 року № 2042-VIII;  
- Вимоги деяких стандартів ЕС стосовно систем НАССР; 
- Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами  ISO 22000:2018. Основні відмінності (початок);
- Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами  ISO 22000:2018. Основні відмінності (закінчення);
- Програми-передумови згідно з вимогами стандарту ISO/TS 22002-1:2009 (E) (початок);
- Програми-передумови згідно з вимогами стандарту ISO/TS 22002-1:2009 (E) (закінчення);
- Критичне аналізування документів, розробка чек-листів, аналіз типових невідповідностей, реєстрація результатів аудиту;
- Аналізування небезпечних чинників та розподілення заходів керування. Підтвердження комбінацій заходів керування. План управління безпечністю;
- Діяльність  з верифікації:
- Керування невідповідністю, зокрема вилучення/відкликання продукції з ринку;
- Система простежуваності. Побудова системи простежуваності відповідно до вимог Регламенту Євросоюзу №178/2002/ЄС та рекомендацій ISO 22005; 
- Перевірка результативності системи простежуваності;
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту;
- Системний підхід до управління безпечністю харчових продуктів та планування внутрішніх аудитів. Стандарт ISO 19011:2018 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» Внутрішні аудити системи управління безпечністю харчових продуктів: терміни та визначення понять, принципи здійснення аудиту, керування програмою аудиту.  Вимоги до внутрішнього аудитора (освіта, психологічні вимоги та ін.) (продовження);
- Розроблення програми аудиту, графіку аудиту, складання плану аудиту, розроблення чек-листів, реєстрація невідповідностей, складання звітів;
- Дії стосовно ризиків і можливостей. Огляд вимог ДСТУ ISO 31000:2014 «Менеджмент ризиків. Принципи та керівні вказівки» Огляд основних методів оцінювання ризику згідно з ДСТУ ISO/ІЕС 31010:2013.     
Доповідачі: спеціалісти ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» - Сєргєєв Володимир Юрійович, Бірюкова Ганна Анатоліївна, Портна Наталія Володимирівна.
По завершенню семінару всі учасники пройшли тестування та отримали іменні свідоцтва.

DSC 8301
DSC 8292
DSC 8306
DSC 8323
DSC 8324
DSC 8325
DSC 8327
DSC 8335
DSC 8339