Выберите язык

УВАГА!

У зв’язку з постійними запитами фахівців харчової галузі щодо роз’яснення Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" 15 серпня 2019 р. співробітники підприємства повторно проведуть семінар для зацікавлених осіб.

Шановні колеги!

ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" 15 серпня 2019 року проводить семінар на тему:
«Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» - як складова системи безпечності харчових продуктівДетальний розгляд вимог Закону та його практичне застосування. Харчові алергени-реалії сьогодення».

                                                  

На семінарі будуть розглядатися наступні питання:

  1. Регламент 10:00 - 13:20
  • Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На що слід звернути увагу. Детальний розгляд вимог.

- Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива повинно здійснюватись з урахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

- «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні;

- Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI) з використанням літер українського алфавіту;

- Назва м’ясних продуктів повинна включати інформацію про наявність доданої води, якщо вона становить більше 5 %;

- Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі;

- Позначення на маркуванні харчових добавок;

- Позначення на маркуванні місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт;

- Відповідальність за порушення вимог щодо маркування. На що рекомендуємо звернути увагу. За надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації передбачена відповідальність;

- Практичний майстер-клас з маркування харчових продуктів.

Відповіді на питання

  1. Регламент 14:00 - 15:30
  • Актуальні питання щодо випробувань харчових продуктів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами на вміст окремих забруднюючих речовин та окремих показників якості.
  • Харчові алергени – реалії сьогодення:

- Пропозиції Випробувальної служби УКРТЕСТ ДП «Укрметртестстандарт» щодо проведення випробувань харчових продуктів та виробів, що контактують з харчовими продуктами за показниками безпечності;

- Методи контролю забруднюючих речовин відповідно до санітарних норм;

- Методологія визначення калорійності та поживної цінності харчових продуктів у відповідності до нових вимог законодавства України;

- Необхідність визначення продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість;

- Міжнародне законодавство щодо алергенів;

- Найпоширеніші харчові алергени. Клінічні прояви алергії;

- Сучасні методи виявлення та визначення алергенів (смужки, ІФА, ПЛР). Переваги та недоліки методів;

- Межі кількісного визначення алергенів в харчових продуктах.

 

Доповідачі:  фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

Кожному учаснику після закінчення будуть вручені свідоцтва

УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ:

За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 2 457,00 грн. за одного учасника, (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді, консультації, методичні матеріали.

Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.

Заявка

Місце проведення семінару: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.

Заявку на участь у семінарі направляти:

тел./факс: (044) 423-04-26, e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.

Початок роботи семінару: 10:00 год. Закінчення семінару (планується): 15:30 год.

Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники договору, два примірники акту здачі-приймання послуг, оформлені стороною Замовника.