Выберите язык

Шановні колеги!

ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" 25 липня 2019 року проводить семінар на тему:
«Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» - як складова системи безпечності харчових продуктівДетальний розгляд вимог Закону та його практичне застосування. Харчові алергени-реалії сьогодення».

                                                  

На семінарі будуть розглядатися наступні питання:

  1. Регламент 10:00 - 13:20
  • Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». На що слід звернути увагу. Детальний розгляд вимог.

- Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива повинно здійснюватись з урахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

- «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні;

- Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI) з використанням літер українського алфавіту;

- Назва м’ясних продуктів повинна включати інформацію про наявність доданої води, якщо вона становить більше 5 %;

- Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі;

- Позначення на маркуванні харчових добавок;

- Позначення на маркуванні місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт;

- Відповідальність за порушення вимог щодо маркування. На що рекомендуємо звернути увагу. За надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації передбачена відповідальність;

- Практичний майстер-клас з маркування харчових продуктів.

Відповіді на питання

  1. Регламент 14:00 - 15:30
  • Актуальні питання щодо випробувань харчових продуктів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами на вміст окремих забруднюючих речовин та окремих показників якості.
  • Харчові алергени – реалії сьогодення:

- Пропозиції Випробувальної служби УКРТЕСТ ДП «Укрметртестстандарт» щодо проведення випробувань харчових продуктів та виробів, що контактують з харчовими продуктами за показниками безпечності;

- Методи контролю забруднюючих речовин відповідно до санітарних норм;

- Методологія визначення калорійності та поживної цінності харчових продуктів у відповідності до нових вимог законодавства України;

- Необхідність визначення продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість;

- Міжнародне законодавство щодо алергенів;

- Найпоширеніші харчові алергени. Клінічні прояви алергії;

- Сучасні методи виявлення та визначення алергенів (смужки, ІФА, ПЛР). Переваги та недоліки методів;

- Межі кількісного визначення алергенів в харчових продуктах.

 

Доповідачі:  фахівці ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

Кожному учаснику після закінчення будуть вручені свідоцтва

УМОВИ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ:

За участь у семінарі сплачується внесок у розмірі 2 457,00 грн. за одного учасника, (з урахування ПДВ). У рахунок вказаної суми входить плата за доповіді, консультації, методичні матеріали.

Договір, а також рахунок для оплати семінару та акти здачі-приймання послуг будуть відправлені на Ваш е-mail після отримання заявки про участь у семінарі.

Заявка

Місце проведення семінару: м. Київ, вул. Метрологічна, 4, актова зала.

Заявку на участь у семінарі направляти:

тел./факс: (044) 423-04-26, e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в браузере должен быть включен Javascript.

Початок роботи семінару: 10:00 год. Закінчення семінару (планується): 15:30 год.

Під час реєстрації учасникам семінару при собі необхідно мати два примірники договору, два примірники акту здачі-приймання послуг, оформлені стороною Замовника.